23 Mart 2010 Salı

İnce Çorap Bakımı ve Kullanımı



Kış günlerinin ve güzel gözüken bacakların vazgeçilmez dostu naylon çorapları seçerken nelere dikkat etmeniz gerektiğini biliyor musunuz? İşte kullanım yerlerine ve özelliklerine göre çoraplarla ilgili moda tavsiyeler... Ultra İnce Çok ince olan bu çoraplar çok ince naylon iplikler ile üretilirler; kullanımları çok dikkat ve özen gerektirir. Ultra ince çoraplar ten renginizin çorap örgüsünün altından görülmesini istediğinizde en iyi seçeneğinizdir.Gündüz ve gece bacaklarıniza tabii görünümü sağlarlar. Koyu renkli takımlar ile giyildiklerinde size sofistike bir görünüm verirler. Gündelik veya İş Kullanımında İnceler Daha elastik naylon iplikler ile üretilen bu çoraplar yumuşakça bacaklarınız saralar. "All Day", "Stretch", "Klasik", "Basic" gibi isimler ile anılırlar. Ultra ince çoraplar kadar ince olmadıklarından onlara göre çok daha dayanıklıdırlar. Dayanıklılıklarından dolayı günlük kullanıma çok uygundurlar. Gündelik inceler saat 9-5 kullanımları için çok uygundur. Bir elbisenin veya takımın altına giyilen siyah veya ten renkli bir çorap size o farklı büro görünümünü verir. .
KULLANIM..
Çorabınızı giymenizin doğru şekli - Evet, naylon çorap giymenin doğru bir şekli vardır. En önemlileri, lütfen onları giyerken sabırlı olup kendinize biraz zaman tanımanız ve aşağıdaki basit birkaç kurala uymanızdır :
- Ellerinizdeki her türlü müceveheri çıkarınız , el ve ayak tırnaklarınıza dikkat ediniz (Bu Sizleri deli eden "bu sabah çoraplarımı giyer giymez kaçtılar" durumlarını büyük ölçüde azaltacaktır.
- Naylon çorabın iki ayağını da aşağıya yuvarlayınız ve çorabın burnunu ayağınıza geçiriniz. Çorabın geri kalan bölümünü nazikçe belinize kadar çekiniz. Ayni işlemi diğer bacak için tekrarlayınız.
- Çorabın geri kalan bölümlerini de tam oturmamış yerleri çekerek düzeltiniz, fakat çok kuvvetli çekmemeye dikkat ediniz! Çorabın dönmüş ve bol duran bölümlerini eliniz ile düzeltiniz.
- Günün sonunda da, çorabınızı giyerken gösterdiğiniz titizlik ile çıkarınız.
YIKAMA & BAKIM..
Naylon çorap bakımı basit bir denklemdir: çoraplarınıza iyi bakarsanız onlar da çok daha fazla dayanırlar. .
Çoraplarınızı elde, yumuşak ve klorlü beyazlatıcı (çorap rengini soldurur ve iplikleri zedeler) içermeyen bir deterjan kullanarak yıkayınız. Eğer çamaşır makinası tercih ediyorsanız, çoraplarınızı özel olarak ayırdığınız bir çorap torbasında veya bir yastık kılıfının içinde yumuşak bir deterjan ile düşük devirde yıkayınız.

Kurutmak için, bir veya iki çift çorabı bir havlunun üzerine sererek, havluyu yuvarladıktan sonra nazikçe sıkınız. Bu işlem naylon çorapların kurutmak için asıldığında oluşan uzama sorununu önliyecektir. Çorabınızı hiçbir şekilde kurutma makinasına atmayınız.